Hoppa till huvudinnehåll

Ägg Benedict à la Janna

Min Morgons egen Janna Wahlberg kom till studion och berättade om ägg och Vips! så hade hon också slängt ihop detta.

Ingredienser

Anvisningar: 

Gör såhär:

1. Pochera äggen genom att koka upp vatten och ättiksprit i en kastrull.
2. Sänk värmen och låt sjuda.
3. Knäck ett ägg i taget i en kopp och låt det försiktigt glida ner i vattnet.
4. Låt ägget sjuda i 3 minuter eller tills äggvitan har stelnat.
5. Ta försiktigt upp ägget med en hålslev och lägg åt sidan.
6. Under tiden, koka upp vatten och lite salt och socker i en vid kastrull.
7. Lägg ner sparrisen och koka i ca 4-6 minuter.
8. Rosta brödet och smöra, lägg 2 skinkskivor, ett ägg och 3 sparrisar på varje bröd .
9. Servera med en klick citronmajonnäs

Gör din egen citronmajonnäs såhär:

1. Lägg alla ingredienser i en hög, smal skål.
2. Lägg ner stavmixern i bottnen på skålen och kör igång, håll mixern stadigt mot bottnen tills du ser att emulgeringen
lyckats och så gott som all olja har blandats.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi