Hoppa till huvudinnehåll

Tortillas utan fusk

Temat för detta program var hur undvika tillsatser. Mats-Eric Nilsson förklarar att det är texmexhyllan som är den värsta tillsatsskurken i matvarubutiken. Därför lagar han och Niklas tortillas - utan fusk!

Ingredienser

Anvisningar: 

Temat för detta program var hur undvika tillsatser. Mats-Eric Nilsson förklarar att det är texmexhyllan som är den värsta tillsatsskurken i matvarubutiken. Därför lagar han och Niklas tortillas - utan fusk!

Gör så här:

Tortillas

Blanda vatten och olivolja med salt. Tillsätt mjöl och ägg.
Blanda till en smet. Den ska vara tunn som en pannkakssmet. Stek som pannkakor i panna med olja.

Salsa

Rör ihop ingredienserna och smaka av med chili.

Köttfärs

Stek köttfärsen och krydda efter smak med spiskummin, salt, vitlök, paprika och cayennepeppar.

Servera tortilla tillsammans med salsa och köttfärs.

Övrigt:

I programmet som visades kunde vi se Niklas knåda en deg. Vi vill däremot påpeka att det inte var samma recept som ovan. Det visade sig nämligen att det blev godare att göra tortillan av en smet än en deg. Det här är alltså ett förbättrat recept av Tortillas utan fusk.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi