En bekväm dessert som man kan frysa in några dagar innan och tina upp en timme före serveringen!
Ingredienser
- 1 paket savoiardikex
- 2 kopp (cup) kaffe- starkt
- kaffelikör- en skvätt
- 1 st apelsin
- 500 gram (g) mascarpone
- 3 matsked (msk) socker
- 2 deciliter (dl) matlagningsyoghurt
- 2 matsked (msk) vatten
- 1.5 deciliter (dl) florsocker
- 2 deciliter (dl) björnbär- frysta
- 2 deciliter (dl) hallon- frysta
- kakao
Doppa kexen snabbt i starkt kaffe, gärna blandat med till exempel kaffelikör. Lägg ett lager kex i en skål med platt botten.
Skölj apelsinen och riv skalet fint. Blanda skalet i en skål med mascarponeost och socker. Bred hälften av krämen i ett lager ovanpå kexen.
Mixa yoghurt, vatten, florsocker och frusna bär i en kannmixer. Bred ett lager av bär- och yoghurtblandningen. Varva med ytterligare ett lager doppade kex och ett lager av resterande hälft mascarponekräm. Pudra med kakao och sätt in i frysen cirka 30-45 minuter. Ta ut från frysen en stund innan servering.
Tips:
- Fryser du in den några dagar i förväg - glöm inte att ta ut den en timme före serveringen!