Hoppa till huvudinnehåll

Pauls hemgjorda, smakrika ketchup

Paul häller upp hemgjord ketchup på flaska
Paul häller upp hemgjord ketchup på flaska Paul häller upp hemgjord ketchup på flaska Bild: YLE/Strömsö tomat,grönsaker,Hemlagad mat,Hemlagad,Strömsö (tv-program),Paul Svensson,ketchup,tomater

Frågan ”Finns det ketchup?” brukar kunna tas emot som en förolämpning av kocken, men inte när det gäller Pauls hemgjorda smakrika ketchup. Här används riktiga tomater och färska örter för att få till en krämig ketchup.

Ingredienser

Anvisningar: 

Frågan ”Finns det ketchup?” brukar kunna tas emot som en förolämpning av kocken, men inte när det gäller Pauls hemgjorda smakrika ketchup. Här används riktiga tomater och färska örter för att få till en krämig ketchup.

Gör så här:

Smält socker i vinäger och vatten i en varm stekpanna, slå över tärnade färska tomater, krossade tomater, vitlök, schalottenlök, chili, timjan och salt. Låt koka ihop till en tät tomatröra, ca 30 minuter. Mixa slät och smaka av med salt och peppar. Häll i burk med tätt slutande lock. Förvaras i kylskåp.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi