Hoppa till huvudinnehåll

Johannes gädda

När Uteliv besökte Nagu bjöd Johannes Johansson på gädda.

Ingredienser

Anvisningar: 


När Uteliv besökte Nagu fick Stefan Jansson lära sig binda flugor och flugfiske. Johannes Johansson stekte gädda över öppen eld i gjutjärnspanna. Här är hans recept:

Gör så här:
1. Skär gäddfiléerna i lämpliga portionsbitar.
2. Hacka gräslöken och klyv körsbärstomaterna.
3. Stek gäddan i rikligt med smör cirka 3 minuter/sida, så att stekytan får vacker färg.
4. Krydda med salt & peppar, häll grädde över fisken och strö gräslök över.
5. Lägg blåmögelosten på gäddfiléerna och låt den smälta medan grädden kokar in. Lägg med körsbärstomaterna.
Servera med smörstekta grönsaker.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi