Hoppa till huvudinnehåll

Niklas nötmüsli med ingefärsyoghurt

Hemlagad müsli förgyller din morgonstund. Använd din fantasi och lägg i just det du tycker mest om. Servera med kryddig yoghurt.

Ingredienser

Anvisningar: 
Nötmüsli:

Sätt ugnen på 175 grader.

Strö havregryn, rågflingor och dinkelflingor på en ugnsplåt. Rosta i ugnen i cirka 20 minuter. De är klara då de doftar ungefär som nypoppade popcorn.

Rosta nötterna tillsammans med honung på hög värme i en torr stekpanna tills honungen karamelliserats runt nötterna. Slå över nötterna på ett bakplåtspapper och bred ut dem så att de inte klumpar ihop. Grovhacka nötterna då de svalnat.

Blanda gryn, flingor, nötter, frukt och bär och häll i en lufttät burk. Förvara mörkt så håller sig müslin längre.

Servera gärna tillsammans med smaksatt yoghurt.

Tips:
- Du kan givetvis använda de nötter, frukter och gryn du själv föredrar!

Ingefärsyoghurt:
Tillagningstid: ca 5 minuter
Beräknat för 4 portioner

Slå över yoghurten i en skål. Riv ingefäran fint. Pressa ner juicen ur den rivna ingefäran i yoghurten. Tillsätt honung. Rör om och servera tillsammans med müsli.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi