Hoppa till huvudinnehåll

Hallon cheese-cake

Hemma hos kulstötaren Conny Karlsson i Ekenäs hittade Janna Wahlberg en burk hemmagjord hallonsylt. Sylten blev inspirationskälla till en saftig hallon-ostkaka.

Ingredienser

Anvisningar: 

1. Smält smöret.
2. Finfördela kexen i en matberedare (eller som Conny, med en köttklubba).
3. Häll på smöret och blanda väl.
4. Tryck ut kexsmeten i en form med löstagbart botten. Ställ kallt.
5. Rör ihop osten med ¾ dl socker och vaniljsockret. Tillsätt hallonsylten och blanda väl.
6. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa i resten av sockret lite i taget.
7. Vänd ner skummet i smeten.
8. Vispa grädden till skum och blanda i.
9. Häll smeten i formen och låt frysa över natten.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi