Hoppa till huvudinnehåll

Getosttoast med rödbetor och valnötter

Anvisningar: 


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Skölj rödbetorna. Låt koka i 20 minuter med rikligt saltat vatten. Skär lantbrödet i åtta lagom tjocka skivor. Ringla över rejält med rapsolja. Strö på flingsalt. Lägg skivorna på galler och rosta i ugnen tills de fått färg.

Skölj de kokta rödbetorna i kallt vatten. Gnid bort skalet med papper för att undvika färg på fingrarna. Lägg smörpapper på en skärbräda för att skydda den. Klyfta rödbetorna. Se till att skära bort "toppen" - den smakar jord. Hacka valnötterna grovt. Skär getosten i tunna skivor.

Lägg rödbetor och getost på brödskivorna. Toppa med valnötter. Ringla över rapsolja. Ställ tillbaks brödet i ugnen på grill eller övervärme på 200-225 grader tills osten smält. Servera smörgåsarna toppade med finhackad persilja.

Tips:
Receptet blir också gott som sallad, om du utesluter brödet.
Valnötter kan ersättas med hasselnötter eller uteslutas.
Getosten kan ersättas med chèvre.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi