Hoppa till huvudinnehåll

Maränger med likörmarinerade jordgubbar

En läcker dessert blir det av Pimms-marinerade jordgubbar med mynta, maränger och mascarponekräm. En självklar sommarhit!

Ingredienser

Anvisningar: 
Gör så här:

Sätt ugnen på 120 grader.

Knäck äggen och separera äggvitan från äggulan. Var noga med att ingen gula är kvar i vitan. Spara gulan till mascarponekrämen.

Vispa äggvitorna med en deciliter av sockret till ett fast skum. Vispa ner ytterligare en deciliter socker. Klicka ut marängerna i små klickar med en sked på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 45-60 minuter beroende på hur krispiga du vill ha dem. Då marängerna är färdiga - låt svalna i tio minuter.

Rensa jordgubbarna och dela dem på mitten. Lägg i en skål och ringla över likör. Strö över socker. Rör om.

Vispa äggulor, mascarponeost och socker med elvisp på låg hastighet. Vispa på högre hastighet om du vill ha krämen lite fastare.

Servera i portionsskålar med jordgubbar och likör i botten. Toppa med maränger, mascarponekräm, mynta och en kvist röda vinbär doppade i socker.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi