Hoppa till huvudinnehåll

Stekt inlagd strömming med färskpotatis

Niklas mat
Niklas mat Bild: SVT / Andreas Hillergren 4087 3001 000

Niklas Ekstedt gör sommarmat! Det blir stekt inlagd strömming med färskpotatis som passar alldeles utmärkt tillsammans med en skiva rågbröd, hackad rödlök och gräddfil.

Ingredienser

Anvisningar: 
Gör så här:

Värm vatten, socker och ättika i en kastrull tillsammans med kryddor.
Ta bort kastrullen från spisen då sockret lösts upp i vattnet och ättikan.
Låt stå och dra medan du förbereder fisken.

Vänd strömmingsfiléerna i mjöl och salt. Stek dem gyllenbruna i smör och olja.

Skiva rödlöken. Lägg ett lager i botten på en skål. Varva några lager lök
med strömmingen. Slå över den ljumma lagen. Se till att strömmingen är helt
täckt med lag. Låt stå och dra i minst två timmar, men helst i ett dygn.

Servera med färskpotatis eller på rågbröd med finhackad rödlök
och gräddfil.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi