Hoppa till huvudinnehåll

Tore Wretmans köttbullar

Niklas Ekstedt lagar de svenskaste av köttbullar - köttbullar á la Tore Wretman!

Ingredienser

Anvisningar: 
Gör så här:

Ta bort kanterna från vitt färskt bröd. Riv brödet på den grova delen av ett rivjärn. Lägg det rivna brödet i en skål och slå på grädde. Finhacka löken. Stek lätt i en klick smör och olja.

Blanda all färs noga. Använd gärna händerna, det går fortare då. Tillsätt skorpsmulorna och grädde, den stekta löken och ett okokt ägg. Salta och peppra. Rör om till färsen känns fast. Rulla färsen tills köttbullarna stora som pingisbollar. Stek i rejält med smör.

Skala och skiva gurkan tunt. Grovhacka kruspersiljan. Blanda ättika, socker och vatten. Rör om. Lägg ner gurkskivorna och kruspersiljan. Låt stå och dra en stund.

Servera köttbullarna med inlagd gurka och kokt färskpotatis!

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi