Hoppa till huvudinnehåll

Vodka-gravad sik med mörkt bröd á la A.W. Yrjänä

A.W Yrjänä är en passionerad matlagare och spenderar gärna tid i köket eftersom matlagning är hans sätt att slappna av från musicerandet med sitt bänd CMX. I Strömsös kök bjuder rockkocken på ett snack som är inspirerat från hans egen hemtrakt i Torneådalen.

Ingredienser

Anvisningar: 

A.W. Yrjänä och CMX bjöd förutom på den delikata smörgåsen även på dito musik
A.W. Yrjänä och CMX bjöd förutom på den delikata smörgåsen även på dito musik


A.W Yrjänä är en passionerad matlagare och spenderar gärna tid i köket eftersom matlagning är hans sätt att slappna av från musicerandet med sitt bänd CMX. I Strömsös kök bjuder rockkocken på ett snack som är inspirerat från hans egen hemtrakt i Torneådalen. Ett snack som är lätt att tillreda och dessutom kan serveras med mörkt bröd från din egen hemtrakt!

Kvällen innan: lägg sikfilén på bakplåtspapper på en tallrik och tillsätt socker, salt och finhackad dill, samt hälften av brännvinet. Gnida in med hand. Sväng över på en annan tallrik och ställ i kylskåpet över natten.

Nästa dag: vid matlagning, häll bort överflödig vätska. Skär siken i tunna skivor.

Sprinkla på resten av brännvinet. Hacka fenkålen i små bitar och fräs dom i stekpanna med lite smör. Värm upp brödskivor i ugn och smörj dem med smör efter att du tagit ut dem. Gör vackra arrangemang av sik och fenkål på brödskivor och servera med kallt lageröl.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi