Hoppa till huvudinnehåll

Förälskade havskräftor

Förälskade havskräftor
Förälskade havskräftor Bild: Svenska Yle/Strömsö strömsö mat

Många, är de förälskade par som har pekat ut den här rätten på menyn då servitören kommit för att ta upp beställningen. Namnet har nämligen gäckat romantiskt sinnade matgäster jorden runt. Vad har de fått när maten burits in då? Ja, om de haft tur så har de bjudits på en spektakulär uppvisning vid bordet med flambering och smakrika aromer. Och så höjdpunkten naturligtvis, smakupplevelsen när första kräftstjärten landar på tungan. /Paul

Ingredienser

Anvisningar: 

Häll olja och smör i en het panna. Fräs kräftstjärtarna. Flambera med konjak och Pernod. Lägg i lök, fänkål och vitlök. Fräs lite och häll sedan i tomatpuré. Fortsätt med paprika, fiskfond och gräddmjölk. Salta och peppra. Låt puttra ihop. Vänd ned kräftstjärtarna försiktigt och värm på lite.

Servera med varmt bröd eller ris.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi