Hoppa till huvudinnehåll

Fritelle di ricotta

Friterade ricotta-munkar. I första avsnittet ur åttonde säsongen av Solens mat reser Bo Hagström till Cori i Italien för att bekanta sig med mattraditionerna där.

Ingredienser

Anvisningar: 
Friterade ricotta-munkar

Gör så här:

Blanda samman ricotta och socker i en bunke. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Häll i mjölet och rör till en jämn smet. Rör ner likören. Tillsätt mjölken lite i taget. Det kan behövas mer eller mindre beroende på äggens storlek och mjölsorten. Rör ner jästen, löst i lite ljummet vatten. Låt jäsa ca en timma.
Hetta upp oljan, antingen i fritös eller djup stekpanna. Klicka i 1 msk av smeten. Fritera 6- 8 åt gången tills de får en gyllene färg. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Pudra över med florsocker.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi