Hoppa till huvudinnehåll

Polpettine di carciofi

Resan går till byn Ramacca där bönderna odlar kronärtskockor på sluttningarna till vulkanen Etna. Här firas primörerna med en rejäl fest som varar i tre dagar. Kocken Giacomo lär oss laga läckra kronärtskocksplättar.

Ingredienser

Anvisningar: 

Lägg kronärtskockorna direkt från frysen i en stekpanna med olivolja. Hetta upp och låt skockorna steka tillsammans med finhackad vitlök tills de mjuknar. Låt svalna.
Blanda ricotta och parmesan. Rör ner äggen ett åt gången. Tillsätt fint strimlad chilipeppar och den hackade persiljan. Rör om till en smet. Smaka av med salt och nymalen peppar.
Hacka de stekta kronärtskockorna i mindre bitar. Rör ner dem i smeten.
Hetta upp olja i stekpannan. Forma små plättar av smeten och vänd dem lätt i ströbröd. Stek några stycken åt gången. De ska vara gyllenfärgade och frasiga på ytan.
Servera som plockmat till fruktigt vitt vin.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi