Hoppa till huvudinnehåll

Anguilla alla brace

Bo Hagström reser till Trasimenosjön i Umbrien i Italiens gröna hjärta. Här lever fiskare och bönder sida vid sida, medvetna om sitt ansvar för att bevara både vatten och jord. Grillad ål tillreds tillsammans med en lokal fiskare.

Ingredienser

Anvisningar: 

Be fiskaffären skära ut benet på samma sätt som man gör med flatrökt ål. Gnid in saltet både på köttsidan och skinnsidan. Låt den vila en halvtimma.

Se till att du har en jämn askgrå glöd. Lägg ålen med skinnsidan nedåt direkt på gallret eller i ett halster. Strö på rosmarin och låt det grilla långsamt tills skinnet börjar bli frasigt.

Blanda vinäger och olja och pensla på köttsidan strax innan ålen vänds. Grilla färdigt tills också köttsidan fått färg.

Puccini åt sin grillade insjöål tillsammans med risotto. Prova gärna!

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi