Hoppa till huvudinnehåll

Piadina

En god lufttorkad skinka i florstunna skivor serveras till flatbrödet på värdshuset La Pace i byn Rocca San Casciano. Bo Hagström tar oss med till bergstrakterna mellan Toscana och det gamla Romagna, där tiden nästan stått stilla. Ost, vin och skinkor... Värdshusets hemligheter göms i djupa källarvalv

Ingredienser

Anvisningar: 

Flatbröd från Romagna

Gör så här:

Blanda alla ingredienserna i en degblandare. Det kan behövas lite mindre eller mer vatten. Vinet kan ersättas med filmjölk, men det behövs en sur ingrediens när man bakar med bikarbonat för att hela mängden koldioxid ska frigöras.
Arbeta ihop till en smidig deg. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i 8 delar. Kavla ut varje del till en tunn rund platta. Nagga den med en gaffel.
Hetta upp en teflonpanna utan fett. Pannan ska hålla hög värme eftersom de tunna flatbröden gräddas snabbt. Grädda ett bröd åt gången. Låt dem svalna.
Servera med tunna skivor lufttorkad skinka, en god salami och färskost som gästerna själva lägger på brödet.
Obs! Bröd som bakas med bikarbonat blir torra och smuliga om de fryses in.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi