Hoppa till huvudinnehåll

Fyllda zucchiniblommor

Bo Hagström till Madonna degli Angeli, byn där maten inte reser. På byns grönsakstorg lyser de gula zucchiniblommorna i stånden. De kommer i början av maj och är då en efterlängtad primör. Kocken Laura fyller dem med en smet på ricottaost, ägg och sardeller och steker dem försiktigt tillsammans med körsbärstomater. Den läckra anrättningen toppas med hyvlad tryffel och parmesan.

Ingredienser

Anvisningar: 

Bo Hagström till Madonna degli Angeli, byn där maten inte reser. På byns grönsakstorg lyser de gula zucchiniblommorna i stånden. De kommer i början av maj och är då en efterlängtad primör. Kocken Laura fyller dem med en smet på ricottaost, ägg och sardeller och steker dem försiktigt tillsammans med körsbärstomater. Den läckra anrättningen toppas med hyvlad tryffel och parmesan.

Gör så här:

Se till att zucchiniblommorna är hela. Skölj dem försiktigt på utsidan. Låt dem rinna av på hushållspapper.

Blanda ricotta, parmesan och ägg. Tillsätt finhackade sardeller efter personlig smak och krydda med nymalen svartpeppar.

Fyll blommorna med smeten. Tryck ihop toppen så att fyllningen stannar kvar. Hetta upp olivolja och stek tre blommor åt gången försiktigt tillsammans med några tomater. Lägg upp på varma tallrikar och hyvla över lite lagrad parmesan.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi