Hoppa till huvudinnehåll

Wok - 90-talets matlagning möter det nordiska kökets ingredienser

Wok - 90-talets matlagning möter det nordiska kökets ingredienser
Wok - 90-talets matlagning möter det nordiska kökets ingredienser Bild: Svenska Yle/Strömsö strömsö mat

För 15 år sen kunde alla innehavare av en wokpanna och en flaska chilisås kalla sig för kockar. Nu när trenden har lagt sig lite kan det vara lite kul att fundera över vad det var som var så bra. Svaret är: enkel, näringsriktig och tydlig mat.

Ingredienser

Anvisningar: 

För 15 år sen kunde alla innehavare av en wokpanna och en flaska sweetchili sauce kalla sig för kockar. Nu när trenden har lagt sig lite kan det vara lite kul att fundera över vad det var som var så bra. Svaret är. Enkel, näringsriktig och tydlig mat. Lagad på riktigt färska råvaror framför gästen är en riktig partypleaser som faktiskt alltid kommer att gå hem.

För att det ska bli riktigt bra wok krävs en riktig nudelparaboll/wokpanna med långt skaft och djup så man kan slunga produkterna.

Skär upp ingredienserna. Det som är viktigt, att man skär rotsakerna i lika stora bitar. Skär också köttet och fisken i motsvarande storleks stycken.

Viktigt är också att woken är rejält het då man lägger i ingredienserna.

Blanda samtliga ingredienser till dressing utom lime och koka upp. Blanda maizena med lite vatten och red av dressing.

Paul med woken i högsta hugg

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi