Hoppa till huvudinnehåll

Min Morgons nöt -och fruktmüsli

Matskribenten Kenneth Nars blandade ihop en egen müsli som dessutom vann smaktestet i sändningen.

Ingredienser

Anvisningar: 
Gör såhär:

1. Ställ ugnen på 200 grader.
2. Lägg havreflingorna på en ugnsplåt och rosta lätt i ca 10 minuter.
3. Ta ut plåten och häll den rinnande honungen i ett rutmönster över havren. 4. Ställ in i ugnen igen i ca 5 minuter, tills honungen bubblar men inte får färg.
5. Ta ut plåten och låt svalna.
6. Häll kokosflingorna, hasselnötterna och solrosfröna på en plåt och rosta i ca 10 minuter, tills kokosen är lätt rostad och orangefärgad.
7. Blanda havreflingor och nöt-fröblandningen med russin, tranbär, cornflakes och kanel i en burk.
9. Servera med yoghurt eller mjölk och eventuellt färsk frukt.

Recept: Kenneth Nars

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi