Hoppa till huvudinnehåll

Rotfruktssoppa

Rotfruktssoppa med korv
Rotfruktssoppa med korv Rotfruktssoppa med korv Bild: Svenska Yle / Strömsö rostade rotfrukter

Vad göra då både kylskåpet och magen är tomma? Paul får idag ett urval ingredienser som kan hittas även i nästan helt tomma kylskåp: lite rotfrukter, oliver och en bit rökt korv. Simsalabim! De förvandlas till en läcker måltid.

Ingredienser

Anvisningar: 
Rotfruktssoppa:

Skala grönsakerna till soppan och skär dem i mindre bitar. Lägg dem i en stor kastrull och tillsätt mjölk, smör, salt och peppar. Låt soppan koka tills rotfrukterna är mjuka (ca 25min). Mixa rotfruktssoppan len med en stavmixer.

Ugnsrostade rotfrukter:

Lägg de skalade rotfrukterna i en smord ugnsform och smaksätt med smörklickar, salt och peppar. Stöt kummin i en mortel och strö det över rotfrukterna.

Rosta grönsakerna i ugnen på 220°C i ca 60 min (täck gärna ugnsformen med aluminiumfolie). Tärna de ugnsrostade rotfrukterna i mindre bitar.

Senapssås:

Hacka oliver i små bitar och rör ihop hacket med senap, vatten och olivolja.

Till serveringen:

Strimla korven och stek den knaprig. Blanda ihop korv, ugnsrostade rotfrukter och senapsås. Strö rotfruktsblandningen över soppan och servera den med riven parmesanost och äggula.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi