Hoppa till huvudinnehåll

Chorizo

Kocken Peter Walch besökte Min Morgon fredagen den trettonde och tillagade chorizo enligt eget recept! Testa själv!

Ingredienser

Anvisningar: 


Mal köttet 3 gånger med det grova bettet i köttkvarnen eller be dem göra det vid köttdisken.
Mosa potatisen, skär späck och bacon i små tärningar och finhacka vitlöksklyftorna. Tillsätt detta, kryddorna och rödvinet i färsen och blanda massan jämn. Lägg massan i en spritspåse med munstycke för korvstoppning eller använd korvstoppningsdelen i en köttkvarn.

Använd gris- eller fårtarmar till att göra korven. Skölj tarmarna med mycket vatten. Trä tarmen över munstycket och spritsa köttmassan i korven. Bind korven till den storlek du vill och kom ihåg att lämna plats till att korven sväller vid stekning, alltså får korven bli rätt lös.

Koka korven i saltat vatten, (1 l vatten, 1 msk salt) i 10 minuter). Nu kan korven ställas i kylskåp tills den ska grillas eller stekas så att den får en knaprig yta.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi