Hoppa till huvudinnehåll

Nordisk sangria - med smak av solmogna bär och svagdricka

Ett bord uppdukat med en bricka med röda vinbär, en skål hallon, en skål jordgubbar, en korg äppel, en korg svarta vinbärsblad, en karaff med appelsinjuice, några flaskor cider, en karaff med svagdricka och några highball-glas, på en sandstrand med havet
Sommarens bär och svagdricka sätter tonen i Ellas Nordiska sangria. Ett bord uppdukat med en bricka med röda vinbär, en skål hallon, en skål jordgubbar, en korg äppel, en korg svarta vinbärsblad, en karaff med appelsinjuice, några flaskor cider, en karaff med svagdricka och några highball-glas, på en sandstrand med havet Bild: Yle/Carina Ahlskog Strömsö,bär,röda vinbär,hallon,cider,Orange juice,svagdricka,äpple,Sangria,svarta vinbär,Svarta vinbär,jordgubbe,Alcoholic drinks

En fördrink är rolig att bjuda på och sangria går alltid hem. Här tipsar Ella om en nordisk sangria. Med tanke på att det är en nordisk version ska det gå att hitta ingredienserna på egen bakgård eller i butiken runt hörnet. Jordgubbar för tankarna till sommarminnen, äpplen till hösten och kanel till julen.

Ingredienser

Anvisningar: 

En fördrink är rolig att bjuda på och sangria går alltid hem. Här tipsar Ella om en nordisk sangria.

Med tanke på att det är en nordisk version ska det gå att hitta ingredienserna på egen bakgård eller i butiken runt hörnet.

Jordgubbar för tankarna till sommarminnen, äpplen till hösten och kanel till julen.

Gör så här:
Eftersom sangria anspelar på det spanska ordet för blod är det röda bär och frukter i bålen. Det är vackert och gott att dricka ur stora halvlitersglas där frukten och bären får ligga med.

Frukten, bären och bladen blandas ihop med äppeljuicen ett tag innan servering så att smakerna får eskalera.

Innan servering fyller man upp glaset med cider och kotikalja och rör om med den långa kanelstången som sedan används som drinkpinne.

Tilläggsinfo: 

Gör en valborgssangria genom att byta ut cider och kotikalja mot mjöd.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi