Hoppa till huvudinnehåll

Hjort Carpaccio

Köksmästare Mark Kumlin fixade till läckerheter av vilt i Min Morgon. Dessutom gav han tips på rätter och smaker som passar till; glacerade rotfrukter, lingon och svampgodsaker.

Ingredienser

Anvisningar: 

Putsa filén från eventuella fetthinnor,. Rosta enbär, pepparkorn samt havssalt i en torr stekpanna tills de börjar ryka. Låt dem svalna.

Krossa kryddblandningen i en mortel till fint pulver.

Strö kryddblandningen noga på filéns alla sidor, lägg i en mindre form och häll över Cognacen

Låt stå i kylen ett dygn i marinad.

Rulla filén i färskfolie och ställ in i frysen tills den stelnat
(lättare att skära tunna skivor om filén är fryst )

Skär filén i tunna skivor och lägg dem på en tallrik .

Till carpaccion:

Tunt skivad eller riven parmesan ost eller manchego ost .

Rostade nötter eller mandlar, rosta dem i en torr stekpanna tills de fått lite färg

Ruccola sallad eller örter

Rödlöks relish, som du gör så här:

Skala löken och skär den i tunna skivor.
Värm en stekpanna till medel varm, lägg i rypsoljan och löken, värm löken tills det återstår nästan hälften av hela lökmängden (lökens vätska avdunstar under uppvärmningen)

Häll i portvinet och sockret, låt sjuda tills det uppstår en sirapsliknande vätska, salta enligt egen smak och ta bort stekpannan från värmen.
Häll relishen i en mindre skål och låt svalna tllls den är ljummen, servera.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi