Hoppa till huvudinnehåll

Biscotti med choklad och tranbär

Louise Mérus fixade julgodis i Min Morgon fredagen 15.11, sådär lämpligt inför lillajul. Nu är det bara att testa på Fudge, Turkish delight eller Biscotti och du känner för nåt sött och gott.

Ingredienser

Anvisningar: 

1. Ställ ugnen på 180 grader.
2. Blanda mjöl, socker, bakpulver och vanilj i en stor skål.
3. Vispa äggen försiktigt i en annan skål med en gaffel, häll i mjölblandingen och rör om. Degen skall vara ganska lös men inte klibbig så justera mjölmängden vid behov.
4. Rör i chokladbitarna och tranbären.
5. Dela degen i två bitar och forma till två avlånga och platta längder (ca 4 cm breda).
6. Grädda i 180 graders ugn i ca 25 minuter eller tills de fått en gyllenbrun färg. Låt svalna en stund och skär sedan med en vass kniv ca ½ cm breda skivor, gärna lite sneda bitar.
7. Lägg bitarna på en plåt och låt torka i 140 graders ugn i ca 1 timme.
8. Servera med kaffe eller med ett sött efterrättsvin.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi