Hoppa till huvudinnehåll

Musikefterrätt à la Michael Björklund

Musikefterrätt à la Michael Björklund
Musikefterrätt à la Michael Björklund Bild: Svenska Yle/Strömsö strömsö mat

Michael sade en gång att musik inspirerar honom när han lagar mat. Nu fick han uppdraget att laga en dessert till en av Annes favoritlåtar, Alicia Keyes ”A woman’s worth”. Det resulterade i en efterrätt som Anne beskrev som ”en resa till himmelen”.

Ingredienser

Anvisningar: 

Michael sade en gång att musik inspirerar honom när han lagar mat. Nu fick han uppdraget att laga en dessert till en av Annes favoritlåtar, Alicia Keyes ”A woman’s worth”. Det resulterade i en efterrätt som Anne beskrev som ”en resa till himmelen”.

Skala päronet, skär bort kärnhuset och skär i klyftor. Bryn smör i en kastrull. Tillsätt päron, socker och valnötter. Tillsätt citronsaft och rom låt puttra lite tills päronen blir halvmjuka. Strö på mjölkchokladen i bitar ovanpå.Låt chokladen smälta med päronen. Lägg upp på tallrik.

Honungssås

Koka upp grädde med vaniljstång. Tillsätt honungen. Låt sjuda några minuter. Tillsätt äggulor under kraftig vispning. Ta bort från värmen. Vispa tills den kyls lite och därefter sila. Lägg upp päronen med en bit vaniljglass. Tillsätt såsen.

NJUT!

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi