Hoppa till huvudinnehåll

Det perfekta ägget

Trenden i köksvärlden just nu är det perfekta ägget. Det går ut på att hitta snittemperaturen på när äggula och äggvita stelnar. Då är just 64 grader det magiska talet. Vi testade fyra olika sätt att tillreda ägg och både Åsa och Anne överraskades av den krämiga konsistensen.

Anvisningar: 

1. 64 graders ägg på spisen 1 timme.
Lägg i äggen efter att temperaturen uppnåtts. Strävar efter att hålla 64 grader i vattnet i en timme med hjälp av termometer.

2. 64 graders ägg i ugn 1 timme.
Lägg i äggen efter att temperaturen uppnåtts. Stäva efter att hålla 64 grader i vattnet i en timme med hjälp av termometer.

3. 6 ½ minuters ägg.
Koka upp vattnet. Lägg i äggen och ställ timern på exakt 6 ½ minuter. Kyl sedan under rinnande vatten.

4. 1 ½ minuter efter uppkok.
Lägg äggen i kallt vatten och koka upp. Då vattnet kokar ställ timern på 1 ½ minuter. Kyl sedan under rinnande vatten.

Vilken är din favorit? Servera med Kalles kaviar, gräslök och salt.

Tilläggsinfo: 

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi