Hoppa till huvudinnehåll

Värmande kasslergryta

Kocken Janna Wahlberg tipsade om värmande vintergrytor i Min Morgon fredagen 3.2.2012. En kasslergryta och en vegetarisk vintergryta har ni nu att testa på.

Ingredienser

Anvisningar: 

1. Bryn kasslern i en stekpanna.
2. Fräs morötterna, sellerin, löken och vitlöken i smör i en gryta.
3. Häll på vin, buljong, tomater, socker, persilja, rosmarin, chili, salt och lagerblad.
4. Låt koka upp och lägg i köttet i grytan. Ställ grytan i ugnen i 100 grader och låt puttra i 6 timmar.
5. Lyft ut köttet ur grytan och skär sedan i skivor eller kuber.
6. Värm upp skivorna i grytan tillsammans med grönsakerna.
7. Servera grytan som sådan med gott bröd eller tillsammans med risoni, ris eller kokt potatis.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi