Hoppa till huvudinnehåll

Vegetarisk vintergryta

Vintergrytan smakar efter en promenad i ett frostigt landskap Bild: Yle pajala

Kocken Janna Wahlberg besökte Min Morgon och tipsade om mysig värmande vintermat. Hon gjorde två grytor - en kasslergryta och denna vegetariska vintergryta.

Ingredienser

Anvisningar: 

1. Skär grönsakerna i lämpliga munsbitar, skiva vitlöken tunt eller hacka smått och fräs morötterna, sellerin, löken och vitlöken i smör i en gryta.
2. Häll på vin, buljong, ananassaft, tomater, socker, persilja, rosmarin, salt, chili och lagerblad.
3. Låt koka upp och ställ grytan i ugnen i 100 grader. Låt puttra i 4h.
4. Tillsätt sedan de sköljda gröna linserna och ställ tillbaka grytan i ugnen 2h.
5. Servera grytan som sådan med gott bröd eller tillsammans med risoni, ris eller kokt potatis.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi