Hoppa till huvudinnehåll

Thai-inspirerad sik

Kocken Mark Kumlin gjorde thaimat med finska råvaror i Min Morgon fredagen 10.1.2012.

Ingredienser

Anvisningar: 

1. Salta fisken ca: 4 h före serveringen

2. Skala och skär grönsakerna i tunna bitar (3mmx3cm)
Hetta upp grönsakerna i en stekpanna med rypsolja, ca 1 minut. Låt grönsakerna svalna på en bit hushållspapper så att onödig olja sugs upp av pappret.

3. Hetta upp rypsoljan, sockret, chilin, ingefäran, vitlöken, lime saften, limebladen samt citrongräset i en mindre kastrull, låt koka tills hälften återstår.
Smaka av med salt.

4. Skiva fisken i större bitar, lägg dem på portionerings tallrikar eller på större fat. Toppa med den ljumma oljan samt grönsakerna.

5. Till detta kan man också ha lite finskuren koriander och lite rostade cashewnötter.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi