Hoppa till huvudinnehåll

Chokladfondant

Den bästa efterrätten i världen! Testa Kenneth Nars recept på klassikern.

Ingredienser

Anvisningar: 

1. Värm ugnen till 180 grader.
2. Smöra fyra-fem små (ca 1,5- 2 dl) portionsformar med smör.
3. Skär chokladen i bitar och lägg i en skål med smöret, sockret och kakaon.
4. Lägg skålen över en kastrull sjudande vatten och rör om tills chokladen smälter.
5. Vispa äggulor och ägg pösiga i en annan skål.
6. Blanda äggen med chokladmassan, rör i mjölet.
7. Fördela smeten i formerna, ställ kallt tills gräddning.
8. Ställ formarna på en ugnsplåt, grädda i cirka 7-10 minuter.
9. Ta ut formarna och låt vila några minuter.
10. Skär med en tunnbladig kniv längs kanten på formen och stjälp försiktigt upp fondanten på portionstallrikar.
11. Servera med vispgrädde och hallon eller jordgubbar som rörts med lite strösocker.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi