Hoppa till huvudinnehåll

Grönsakssmoothie

Alexandra tillreder en grönsaksmoothie
Alexandra tillreder en grönsaksmoothie Alexandra tillreder en grönsaksmoothie Bild: YLE/Strömsö grönsakssmoothie

Efter träning är det bra att få i sig proteiner för att bygga upp musklerna. Jag brukar också behöva lite energi, och så brukar jag vara hungrig, men vill inte ha någon tung mat. Då är en återhämtningsdryck perfekt!

Ingredienser

Anvisningar: 

Efter träning är det bra att få i sig proteiner för att bygga upp musklerna. Jag brukar också behöva lite energi, och så brukar jag vara hungrig, men vill inte ha någon tung mat. Då är en återhämtningsdryck perfekt!

Min återhämtningsdryck är en grönsakssmoothie, med solrosfrön som innehåller mycket protein. I drycken har jag också banan som ger energi och avokado som mättar. En annan viktig ingrediens är persilja, som precis som banan och avokado innehåller kalium och magnesium. De båda mineralerna är kramplösande och motverkar träningsvärk. Ett bra tips om musklerna drar ihop sig för hårt efter träning är att tugga i sig en näve persilja – då släpper krampen genast!

Alexandra

Grönsakssmoothie

Så här gör du:

1. Lägg alla ingredienserna i en mixer.
2. Kör ca 30 sekunder.
3. Klart!

Om du ska spara smoothien ett tag, ställ den svalt och rör i lite mer sojamjölk när den ska drickas, eftersom den sväller när den får stå. Ett glas av den här smoothien innehåller ca 20 g protein.

Solrosfröns näringsinnehåll på fineli.fi.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi