Hoppa till huvudinnehåll

Endivsallad med roquefortost

Kenneth Nars bjöd på belgiska läckerheter Jonas Jungar till ära när Jonas var gästande programledare i Min Morgon. Det blev vitvinskokta blåmusslor och denna envidsallad. Endivernas lätta beska passar fint med blåmögelostens sälta och den syrliga vinägretten.

Ingredienser

Anvisningar: 

1. Skär av den nedre bruna stjälken av endiverna och skär dem sedan i ca 2 cm:s skivor.
2. Skala äpplet, avlägsna kärnboet och klyfta äpplet.
3. Lägg upp endiver, äpple och valnötter i en salladsskål.
4. Blanda vinäger, olivolja, senap, salt och peppar i en burk med lock och skaka.
5. Smula osten över salladen, häll över vinägrettsåsen, droppa över valnötsoljan och servera.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi