Kenneth Nars bjöd på belgiska läckerheter Jonas Jungar till ära när Jonas var gästande programledare i Min Morgon. Det blev vitvinskokta blåmusslor och denna envidsallad. Endivernas lätta beska passar fint med blåmögelostens sälta och den syrliga vinägretten.
Ingredienser
- 4 st endiver
- 1 st äppel- syrligt
- 1 deciliter (dl) valnötter
- 100 gram (g) roquefortost
- 2 matsked (msk) rödvinsvinäger
- 0.5 deciliter (dl) olivolja
- 1 matsked (msk) dijonsenap
- salt
- svartpeppar
- 3 tesked (tsk) valnötsolja
Anvisningar:
1. Skär av den nedre bruna stjälken av endiverna och skär dem sedan i ca 2 cm:s skivor.
2. Skala äpplet, avlägsna kärnboet och klyfta äpplet.
3. Lägg upp endiver, äpple och valnötter i en salladsskål.
4. Blanda vinäger, olivolja, senap, salt och peppar i en burk med lock och skaka.
5. Smula osten över salladen, häll över vinägrettsåsen, droppa över valnötsoljan och servera.
Gjord av
Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi