Hoppa till huvudinnehåll

Svampbräserat grishjärta med sallad på lättrökt njure, granatäpple och endive

Grishjärta och -njure med granatäpple och endive.
Grishjärta och -njure med granatäpple och endive. Grishjärta och -njure med granatäpple och endive. Bild: Svenska Yle / Strömsö endive

För många låter inälvsmat kanske som något man helst väljer bort från menyn, men rätt tillagat så döljer det sig en härlig smakupplevelse för en liten summa!

Ingredienser

Anvisningar: 

Putsa hjärtan rent från hinnor, mellanväggar och artärer. Skär i grova tärningar. Salta, peppra och pudra med vetemjöl. Stek hjärta i skummigt smör, tillsätt lök och stekt svamp.

Slå upp i en lergryta/gjutjärnsgryta och täck med buljong och grädde. Brässera i ugn på 180 grader i ca 1-1,5 timme.

Putsa njuren fri från hinnor och lägg i mjölk över natten. Skär i grova bitar och torka av. Lägg på smörpapper och rök i röklåda i 4 minuter (3 min utan värme). Tag ut och stek i skummigt smör hastigt, salta och peppra.

Stek endive hastigt med lök, granatäpplekärnor och skuren njure. Smaksätt med honung, salt, vinäger, olivolja och nyriven pepparrot.

Lägg upp ragu i botten på tallriken och toppa med sallad och servera med ugnsrostade jordärtskockor.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi