Hoppa till huvudinnehåll

Lofot Skrei med vårkänslor (torsk)

Stjärnkocken Filip Langhoff tillredde skreitorsk i Min Morgon fredagen 5.2.2012. Han har jobbbat på flera fina restauranger i världen, senast på Michelin-restaurangen Chez Dominique, men före det bland annat flera år i Oslo, där han bekantat sig lite extra med de norska firrarna.

Ingredienser

Anvisningar: 

1. Stycka Skreien (torskfilén) i fyra lika stora bitar och strö över havssalt. Skölj av saltet efter 15 minuter.

2. Skiva halva löken, fänkålen och jordärtskockan tunt på mandolin.

3. Hacka andra halvan av löken och vitlöken.

4. Skär squashen och ägget i tärningar.

5. Stek skreien i olja på skinnsidan i ca 4 min, tillsätt smör och ös fisken klar, alltså ös det heta smöret över fisken med en sked, så att den övre sidan också blir tillredd utan att steka filén på båda sidor.

6. Fräs svamp, squash, vitlök, kapris och hackad lök i det brynta smöret och tillsätt ägget sist när du tar stekpannan från plattan.

7. Blanda salladen med skivad lök, fänkål och jordärtskocka smaka av med salt, rapsolja, mirin och ättika.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi