Hoppa till huvudinnehåll

Muqueca-brasiliansk fiskstuvning

Brasilianaren Antonio Arruda Silvestre, som jobbar som kock för Brasiliens ambassadör i Helsinfors, besökte Min Morgon och gjorde brasilianska läckerheter. Förutom den här fiskstuvningen gjorde han också Picadinho Carioca - en brasiliansk köttgryta, och som dessert lite passionsfruktsmousse.

Ingredienser

Anvisningar: 
Gör så här:

1. Ställ ugnen på 180 grader.
2. Skär fisken i portionsbitar, bryn i olivolja någon minut.
3. Tillsätt lök och vitlök, fräs en stund och häll över grädde, kokosmjölk och palmolja.
4. Sänk värmen och lått puttra 2-3 minuter.
5. Salta, lägg i tomater, chili och halva mängden koriander, hackad.
6. Flytta stuvningen till en ugnsform och ställ i varm ugn i ca 10 minuter.
7. Dekorera med resten av koriandern och lite chili och servera med ris.

Recept: Antonio Arruda Silvestre

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi