Hoppa till huvudinnehåll

Ugnsbakad selleri

Ugnsbakad selleri
Ugnsbakad selleri Bild: Svenska Yle/Strömsö selleri

Rotselleri är en utmärkt rotsak att baka i ugn precis som potatis. Ungsbakad rotselleri blir saftig och lite söt i smaken.

Ingredienser

Anvisningar: 

Rotselleri är en utmärkt rotsak att baka i ugn precis som potatis. Ungsbakad rotselleri blir saftig och lite söt i smaken. Här serveras den med två olika tillbehör. Enkelt är gott !

Selleri

Tvätta rotsellerin linda in den i aluminiumfolie. Baka i ugn på 200 grader C tills mjuka. Skär ett kryss i toppen på rotsellerin. Kläm på sidorna så att den ”öppnas”. Salta. Servera med svampsmör och/eller räkröra

Svampsmör

Stek löken och svampen. Blanda med persilja, timjan och smör. Pressa i saften från citronen. Salta och peppra.

Räkröra

Blanda äggula, dijonsenap och rödvinsvinäger i skål. Vispa i rapsoljan i en tunn stråle till en majonnäs. Blanda i räkorna och den finhackade dragonen.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi