Hoppa till huvudinnehåll

Halstrade pilgrimsmusslor med tomatmojo

Det här receptet hade Michael Björklund på ett av sina fat när han vann Årets kock i Sverige år 2000. Pilgrimsmusslor ska man tillreda ytterst varsamt och hellre steka för lite än för mycket. En liten klick tomatmojo ger kryddig kontrast till de söta musslorna.

Ingredienser

Anvisningar: 

Det här receptet hade Michael Björklund på ett av sina fat när han vann Årets kock i Sverige år 2000. Pilgrimsmusslor ska man tillreda ytterst varsamt och hellre steka för lite än för mycket. En liten klick tomatmojo ger kryddig kontrast till de söta musslorna.

Gör så här:

Hetta upp en stekpanna. Stek pilgrimsmusslorna hastigt i smör precis innan servering. Musslorna kan också torrstekas utan smör. Salta och peppra. Lägg en klick tomatmojo på de halstrade pilgrimsmusslorna och toppa med lite smörgåskrasse.


Tomatmojon:
Skär tomatfiléerna i små bitar. Blanda dem med schalottenlöksbitarna, tomatpuré, vinäger, skalad och pressad vitlök samt honung. Salta och peppra.

Recept: Michael Björklund

Foto: Anton Sucksdorff

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi