Hoppa till huvudinnehåll

Noora Shinglers kemikaliefria brunch

Noora Shinglers kemikaliefria brunch
Noora Shinglers kemikaliefria brunch Bild: Svenska Yle/Strömsö noora shingler

Maten vi äter innehåller många tillsatser och ingredienser vi inte känner till. En del av dessa ingredienser kan ge oss olika besvär. Noora Shinglers brunch är ett resultat av flera försök efter en lyckad helhet som är både nyttig och god.

Ingredienser

Anvisningar: 

Noora Shinglers brunchmeny:

1. Äpple och kanelmysli med havremjölk

Blanda havregryn, frön och nötter. Hetta upp oljan i en kastrull tillsammans med honungen, men koka inte blandningen. Lägg i havre och fröblandningen och rör om så att oljehonungen fastnar jämt.
Bred ut myslin på en plåt i 175 grader ca en kvart. Håll koll på den – den bränns vid mycket lätt! Tag ut myslin och blanda i russin, nötter och alla torra ingredienser.

mysli med äpple och kanel

2. Lingonsmoothie

Skala frukterna och lägg alla ingredienser i en mixer och kör – klart!
Vill man kan man sätta i proteintillskott.


3. Små rågbröd med avokado

Använd avokado som smör på rågbrödet. Lägg på skivat ägg, en skiva tomat, saltgurka, vårlök och majonnäs. Toppa med örtsalt typ Herbamare. I bandningen använde vi oss av Alexandras örtsalt.


rågbröd med avokado

4. Fyllda dadlar

Ta bort kärnan på dadeln och tryck in choklad och en valnöt.


apelsinsallad med ingefära

5. Grönt te och en flaska 100% havtornssaft.

6. Färsk frukt och grönsaker
Bananer, apelsiner, morötter, sallad...


apelsinsallad med ingefära
7. Apelsin – fikonsallad

Skär apelsiner och fikon i små bitar. Tillsätt ingefära och honung för en söt smak. Perfekt efterrätt eller mellanmål!

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi