Hoppa till huvudinnehåll

Påskpicknick (till mustigt öl)

Påskpicknick
Påskpicknick Bild: Svenska Yle/Strömsö ella grüssner cromwell-morgan

Vi förknippar årets högtider med god mat och goda drycker. En vällagad måltid och en prima dryck som var för sig smakar utmärkt ger ändå ingen garanti för att kombinationen av dem båda blir bra. På påsken äter vi gärna ägg och sill, men fint öl är faktiskt att föredra framför ett gott vin.

Ingredienser

Anvisningar: 

Två påskiga mackor att ta med sig i korgen – och så är det bara att plocka i sitt favoritöl och ge sig ut! I ölutbudet finns också flera goda alkoholfria alternativ.


Tunnbrödsrulle med rökt fårfiol och riven pepparrot

Bre färskost och smör på tunnbröden. Sprid sallad över dem och bred ut strimlad fårfiol över hela brödet. Salta, peppra och avsluta med att strö över rikligt med nyriven pepparrot. Rulla ihop och skär till lämpliga smakbitar.

gubbröra på maltbröd

Smakrik gubbröra på maltbröd

Finhacka äggen och blanda dem i en bunke tillsammans med hackad lök, hackad dill, hackad gräslök, hackad sill och grovhackad kapris. Blanda om och tillsätt crème fraîche och fransk senap. Smaka av med salt och peppar.

Skär brödet i tunna skivor, smöra dem och lägg på tjockt av gubbröran. Toppa med ett halverat bröd i trekantsform för att ha något att hålla i när du äter.

Glad påsk!

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi