Hoppa till huvudinnehåll

Morotskaka (kan användas som tårtbas)

Att dekorera tårtor är roligt. En god tårta att arbeta med är Tove Strömsholms morotskaka. Här hittar du receptet till den samt frosting och smörkräm till spackling.

Ingredienser

Anvisningar: 

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

3. Blanda alla torra ingredienser.

4. Blanda ner de torra ingredienserna, oljan och den rivna moroten i smeten.

5. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 20 cm i diameter, och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.

6. Stjälp upp kakan och låt svalna.

7. Vill du täcka in din tårta som vi gjorde, gå vidare till spackling av tårta. Om inte kan du använda recept på frosting nedan.

Frosting

Vispa smör, vaniljsocker, florsocker och färskost till en slät kräm. Bred ut krämen över tårtan, dekorera enligt önskemål.

Smörkräm för spackling av tårta
(räcker till en tårta på 20-22 cm i diameter)

Vispa smör, florsocker och vaniljsocker. Tillsätt kokande vatten för att göra krämen smidigare. Vispa ytterligare några minuter till en jämn kräm.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi