Hoppa till huvudinnehåll

Focaccia

Anna Sörensson bjöd Min Morgon på valborgsfestmat som passar till stående bordet. Whoppie Pies, Kyckling- och Vattenmelonsallad och Focaccia.

Ingredienser

Anvisningar: 
Gör så här:

1. Blanda alla ingredienser utom saltet.
2. Arbeta degen i hushållsmaskin i 10 min. Tillsätt saltet och arbeta degen i ytterligare 5 minuter
3. Låt degen vila i 1 timme.

4. Använd valfri form (30x40cm ugnsplåt tex)
5. Häll över degen i formen , tryck ut den och gör små hål i den med fingertopparna.
6. Ringla över olivolja. Lägg på potatisen, fänkål och rödlök. Strö över flingsalt och jäs brödet i en 1 timme.
7. Sätt ugnen på 250°.
8. Ställ in brödet i ugnen och sänk genast temp till 200°. Grädda i 25-35 min. Kolla innertemperatur 98° om du vill vara säker på att den är färdig.
9. Låt svalna på galler.

Recept: Anna Sörensson

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi