Hoppa till huvudinnehåll

Citronglacerad majshönsfilé

Kocken Mark Kumlin besökte Min Morgon fredag 4.5.2012 och bjöd på en hel meny med citroninspirerade rätter. Förutom denna kyckling gjorde han också Citronrimmad röding och Crème Brûlée smaksatt med limoncello. Testa på hela menyn vettja!

Ingredienser

Anvisningar: 
Kocken Mark Kumlin besökte Min Morgon fredag 4.5.2012 och bjöd på en hel meny med citroninspirerade rätter. Förutom denna kyckling gjorde han också Citronrimmad röding och Crème Brûlée smaksatt med limoncello.


Gör så här:

Skär bort onödigt fett från filén och skär försiktigt bort eventuellt brosk från undersidan.
Lämna skinnet på ovansidan.

Smält smöret i en mindre kastrull, tillsätt skalet och saften av de bägge citronerna, den hackade vitlöken, honungen samt lagerbladen och värm upp och låt försiktigt sjuda i ett par minuter.

Salta majshönsfileérna på bägge sidor och låt stå 5 minuter. Pensla på av det smaksatta smöret, rikligt, man kan nästan använda sig av en sked för att verkligen få upp citronskalet också.

Värm upp en stekpanna och bryn sedan filéerna med skinnsidan nedåt i pannan, låt skinnsidan få en fin gyllenbrun yta innan du vänder dem.

Recept: Mark Kumlin

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi