Hoppa till huvudinnehåll

Citronrimmad röding

Fredagen till ära tipsade kocken Mark Kumlin Min Morgons tittare om en hel meny med citroninspirerade rätter. Förutom citronrödingen gjorde han också Citronglacerad majshöna och Crème Brûlée smaksatt med limoncello.

Ingredienser

Anvisningar: 

Fredagen till ära tipsade kocken Mark Kumlin Min Morgons tittare om en hel meny med citroninspirerade rätter. Förutom citronrödingen gjorde han också Citronglacerad majshöna och Crème Brûlée smaksatt med limoncello.


Gör så här:

Skär fisken i 100 grams portionsbitar, behåll skinnet på.
Salta fisken på bägge sidor och låt stå i 20 minuter.
Blanda citronsaft, socker, dillen och de rostade fänkålsfröna, blanda tills sockret har löst upp sig.
Lägg fisken med skinnsidan uppåt i en mindre form, häll över citronmarinaden och låt stå över natten.

Man kan sedan om man vill snabbt steka den i en grillpanna så den får fin färg.
Tanken är ändå att man skall äta fisken kall eller rumsvarm, inte som en varmrätt.

Recept: Mark Kumlin

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi