Hoppa till huvudinnehåll

Crème Brûlée smaksatt med limoncello

Mark Kumlin gjorde både förrätt, huvudrätt och efterrätt med citron fredagen 4.5.2012. Menyn började med röding, gick över till majshöna och avslutades perfekt med denna crème brûlée. Gudomligt, som Eva Kela sa!

Ingredienser

Anvisningar: 

Lägg på ugnen på 160 grader.
Separera gulan från vitan på äggen, gör det noga! Lägg dem i en större skål med sockret och vispa försiktigt in sockret i gulorna, räcker om man för det med gaffel.
Värm upp grädden, mjölken och vaniljstången i en kastrull, skrapa gärna ur vaniljstången så du får mer smak. När helheten börjar sjuda lyfter du bort kastrullen från värmen.

Häll sedan den varma grädden över äggulorn och blanda väl.
Portionera i mindre former, kaffekoppar funkar också!

Ställ de fyllda formarna i vattenbad och lägg in dem i ugnen tills de stelnat, ca 25-30 minuter.

När de har stelnat lyfter du ut dem ur vattenbadet och låter dem kallna, gärna över natten i kylskåp.

Strö över av rörsockret så du får ett tunt och jämnt lager.
Bränn med gasbrännare tills du fått ett karamelliserat täcke på portionen.
Man kan även bränna sockret med ugnens grillfunktion, 250 grader.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi