Hoppa till huvudinnehåll

Falafel - kikärtsbullar

Israeliske restaurangägaren Doron Karavani besökte Min Morgon och bjöd på israelisk brunch med Shakshukka och nyfriterad falafel.

Ingredienser

Anvisningar: 

Blötlägg kikärtorna i kallt vatten i kylskåp över natten. Skölj av dem och kör i mixer med allt utom kryddorna och sesamfröna. Kör allt till en ganska stadig smet. Kikärterna ska helst inte bli helt mosade. Blanda sedan i alla kryddorna och sesamfröna. Låt stå i kyl i någon timme. Forma smeten till små bollar. Värm matoljan i en kastrull till ca 170-180 grader. Fritera bollarna tills de blir gyllenbruna. Eller stek biffarna i olja i inte alltför het panna. Alternativt lägg dem i en smord ugnsfast form i 225 grader i 15 minuter med några matskedar olja på. Servera i varmt pitabröd t.ex. med färsk gurka, tomat, tahinipasta och chiliolja.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi