Hoppa till huvudinnehåll

Shakshuka

Israelen Doron Karavani besökte Min Morgon och bjöd på israelisk brunchrätt. Shakshuka betyder "att blanda ihop" på hebreiska. Den israeliska kryddiga tomat-parikasåsen som äggen pocheras i är en snabb rätt som mättar också ett större sällskap. Servera med vitt lantbröd eller pita.

Ingredienser

Anvisningar: 

Fräs löken och vitlöken i olja i ca 2 minuter, lägg i paprika och chili och stek ytterligare 3 minuter.
Häll i tomatmoset och lägg i kryddorna, blanda, lägg locket på stekpannan och låt sjuda i 10 minuter. Knäck äggen i såsen, så att de hålls hela och inte tar i varandra.
Skaka pannan försiktigt och låt sjuda tills äggulan är genomkokt eller ännu lite lös. Detta tar ca 5-10 minuter, beroende på värmen.
Strö eventuellt på koriander eller persilja och servera.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi