Hoppa till huvudinnehåll

Grillad högrev med varm potatissallad och barbequeketchup

Högrev grillas på utegrill av metallskrot
Spett med högrev på grillen Högrev grillas på utegrill av metallskrot Bild: Svenska Yle / Strömsö Strömsö,grillar,grillrätter,grillning,Jim Björni,Paul Svensson,skrot,järnskrot,Elin Skagersten-Ström,högrev,utegrill

Mat som blivit över kan vara minst lika fina råvaror som färska. Här bjuder Paul på en härlig grillmeny med allt från grytkött till överblivna vinskvättar i recepten.

Ingredienser

Anvisningar: 

Mat som blivit över kan vara minst lika fina råvaror som färska. Här bjuder Paul på en härlig grillmeny med allt från grytkött till överblivna vinskvättar i recepten.
Grillad högrev

Bryn köttet. Lägg i en stor kastrull. Slå på vinet och tillsätt vatten tills köttet är täckt. Tillsätt kryddorna. Koka tills köttet släpper från benet. Ta upp köttet ur buljongen och låt svalna. Skär köttet i munstora bitar och trä på spett. Ringla över lite olja och grilla tills köttet fått fin yta. Pensla med barbequeketchup, njut.

skrotgrill


Barbequeketchup

Blanda alla ingredienser och koka i ungefär en timme. Ketchupen går bra att använda i marinader, som grillsås och att pensla grillat kött med.

grillad högrev med bbq-ketchup


Varm potatissallad

Skala sparris. Skär grönsakerna och potatisen i munsbitar. Gör olika knyten med potatis, morötter, sparris och färsklök eftersom de har olika grilltider. Hyvla över lite smör och droppa över lite olja över grönsakerna. Salta med havssalt. Grilla och blanda sen inhop de olika ingredienserna till en sallad. Hacka ramslöken och strö över salladen.

skrotgrill

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi