I säsongens första avsnitt träffar Niklas kocken David Mill som är en mästare på grillning. Det vankas grillad spädgris.
Ingredienser
- 1 st spädgris- eller utstyckade delar
- 50 gram (g) grönmögelost
- 2 deciliter (dl) olivolja
- salt
- rödvinsvinäger
- 200 gram (g) bondbönor- (till salladen)
- 2 st gul lök- helst färska (till salladen)
- 2 st morot- (till salladen)
- 2 st majskolv- (till salladen)
- 1 st zucchini- (till salladen)
- 200 gram (g) fetaost- (till salladen)
- grönsallad- blandad (till salladen)
Anvisningar:
Krydda och grilla grisen eller delarna tills de har en
innertemperatur på ca 70 grader.
Fin hacka alla grönsaker och lägg upp på ett fat till en trevlig sallad.
Till dressingen börjar du med att smula sönder osten i en skål och vispa ned olivoljan.Smaksätt med vinäger och lite salt.
Gjord av
Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi