Hoppa till huvudinnehåll

Äggkaka med råstekt sparris

Niklas bjuder på en äggkaka, en skånsk specialitet.

Ingredienser

Anvisningar: 

Börja med att blanda ägg och mjöl tills alla klumpar har försvunnit. Häll i mjölken, salta och vispa till en jämn smet. Smeten kan gärna stå och svälla ett par timmer och gärna över natten.

Värm upp en gjutjärns stekpanna och lägg i en klick när smöret är ljusbrunt slå i smeten och låt den sätta sig. Rör försiktigt med en träslev så att långa äggtrådar bildas. Baka sedan kakan i ugn på 200grader i ca 10 minuter
Bryt av sparrisens nedre del. Hacka scharlottenlöken. Stek sparrisen i oljan, när den börjar bli genom mjuk ta i löken och en klick smör.
Servera kakan i pannan, lägg över sparrisens och strö över hackad persilja.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi